”En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon”

Den vackraste bok jag någonsin har läst. – Towe Olsson, Blekinge Läns Tidning

Rakt, brutalt, men vackert och gripande. En måsteläsning med tröst, råd, tårar och kärlek. Imponerande. – Mats Olsson, Expressen

Den 13 februari 2021 dog Hannah Ekwall. Hon hade precis fyllt 39 år och hade ett drygt år tidigare drabbats av en aggressiv form av bröstcancer.

Patrick Ekwall berättar öppenhjärtigt om den omtumlande tiden efter hans och dottern Tindras förlust, om saknaden efter en fru och mamma, men framförallt om att se framåt. 

En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon är en berättelse om sorg, men ännu mer en skildring av ett år där Patrick finner mod och styrka att leva vidare, med minnet av Hannah. Tv-profilen och journalisten Patrick Ekwall är sedan frun Hannahs död engagerad i Bröstcancerförbundet och har bland annat initierat kampanjen Rosa Matchen. Nu berättar Patrick för första gången om tiden från Hannahs sjukdomsbesked till hennes bortgång, och livet efter det. 

Beställ boken här

 

”Vill du så kan du”

”Patrick, jag hoppas att du hittar ett jobb en dag så att det kan bli något vettigt av dig. Men det kommer inte att bli lätt.” – Patricks klassföreståndare i högstadiet 

Det börjar i Lindängen i Malmö. När alla andra barn ville bli polis, brandman, miljonär ville Patrick bli sportjournalist. 1981 stegar den sextonårige Patrick med tomma händer in på Kvällspostens sportredaktion. Han skulle bli kvar där i tio år. 

Nyfiken på vad som händer efter att tv-kamerorna stängts av? I Patrick Ekwalls nya bok Vill du så kan du berättar den kända sportjournalisten anekdoter från de stora mästerskapen som han har bevakat genom åren och ger dessutom sin version av vad som egentligen hände bakom kulisserna… Du kommer garanerat få en helt ny bild av historiska idrottshändelser och dess huvudpersoner! 

Boken innehåller även Patrick Ekwalls version av hur den moderna sportbevakningen utvecklats, från uppstickarna på TV4sporten som utmanade SVT traditionella sportsändningar till dagens medieklimat, hur han ser på sin roll och hur hans arbetsrelationer, både till medarbetare och dem han har satts att bevaka, har påverkats.
Vill du så kan du är en stark berättelse om att du kan ta dig ditt du vill, bara du har en enorm vilja. 

Beställ boken här

 

”Svår, svårare Ekwall”

Bloggsamling.

2005 startade Patrick Ekwall en blogg på Fotbollskanalen, som snart blev Sveriges mest lästa fotbollsblogg.

Han samlade de bästa texterna till en kompakt, välfylld bok om ett liv i en intensiv värld.

Beställ här